augustus 22, 2013 Fishing Geen reacties

LinkedIn uitnodiging

Op dit moment circuleren er veel bogus uitnodigingen via e-mail voor LinkedIn, het populaire netwerk voor professionals. Op zich is het een goed idee om een groot netwerk op te bouwen en zo de kansen op een baan of goede contacten te verhogen.

Maar controleer eerst goed of de e-mail met titel “Invitation to connect on LinkedIn” wel echt door LinkedIn is verstuurd. Op dit moment is de kans namelijk groter een nep uitnodiging te krijgen dan een echte. Klik dus niet zomaar op een link in deze e-mail maar controleer eerst bijvoorbeeld door welk e-mail adres de uitnodiging is gestuurd. De echte e-mails komen van het domein linkedin.com, dus van bijvoorbeeld news@linkedin.com. Bovendien moet de LinkedIn e-mail natuurlijk uitsluitend aan het door u met LinkedIn geregistreerde e-mail adres zijn verzonden.

Heeft u toch een nep e-mail geopend en per ongeluk op een link geklikt en u denkt dat uw computer besmet is geraakt? Laat uw computer dan vakkundig door ons controleren. Het is beter dit in een vroeg stadium te doen, want eenmaal besmet zal uw computer nog meer malware binnenhalen.

Written by Roelof