Wat kunt u doen tegen CryptoLocker Malware?

cryptolocker

Cybercriminelen vinden steeds weer nieuwe manieren om uw PC te besmetten. U heeft vast wel gehoord van de bekende ransomware zoals het politievirus en Buma Stemra virus die uw computer op slot zetten totdat u heeft betaald,  of u heeft deze al op uw computer gehad. Deze besmettingen zijn nog relatief eenvoudige van uw computer te verwijderen. Betaalt u dus in geen geval geld aan deze criminelen!!

Maar het kan nog erger! Er is nu malware uit de de bestanden op uw computer versleuteld, zodat uw bestanden zonder het wachtwoord totaal onbruikbaar/onleesbaar zijn. Dit is ook ransomware, u moet een bedrag van 200-300 euro betalen aan deze criminelen om uw bestanden weer leesbaar te maken.Ofschoon dit versleutel virus ook weer relatief eenvoudig te verwijderen is, de bestanden zijn meestal niet te redden.

 

Wat kunt u doen ter preventie?

HostRW kan u daarbij helpen.
Met een speciaal hiervoor ontwikkelde tool stellen wij uw computer zo in dat deze niet door deze malware versleuteld kan worden. U kunt gewoon met uw computer blijven werken zoals u dat gewend bent. Wij stellen uw computer zo in dat dit virus niet uitgevoerd kan worden en dus niet de harde schijf kan versleutelen. Vraag ons voor meer informatie.

Preventie is de sleutel tot succes! Hier zijn nog enkele tips:

  • BACKUP -Maak altijd een backup van uw data. Als u een externe harde schijf gebruikt, laat deze dan niet permanent aan de computer zitten tenzij tijdens het backupppen. Gebruik als extra of alternatief een online backup service. Bij HostRW bent u hier aan het goede adres. Kosten zijn vanaf ongeveer 50 cent per GB.
  • E-mail filter – Gebruik een e-mail dienst die uw e-mail controleert op spam en virussen. Biedt uw internet provider geen spam en virus filtering voor uw e-mails schakel dan over naar bijvoorbeeld gmail van Google. HostRW kan u ook een gepersonaliseerd e-mail adres leveren dat ook gefilterd wordt op spam en virussen.
  • UPDATES – Zorg er altijd voor dat uw computer up-to-date is, dus doe ook echt alle Microsoft updates! Ook als het te lastig is en u er geen zin in heeft! Zorg er ook voor dat u de laatste internet browsers heeft en dat add-ons zoals Java en Flash up-to-date zijn. Wanneer is er voor het laatst onderhoud aan uw computer gedaan?
  • ANTI-Virus – Gebruik goede anti-virus software. De gratis software is tegenwoordig verre van afdoende. U heeft echt een pakket nodig inclusief firewall en andere bescherming. HostRW kan u AVG Internet Security aanbevelen. U kunt dit bij ons bestellen.
  • SLECHTE SITES – Bezoek geen porno sites, deze zitten vaak vol met malware. Ook veel dating sites of andere populaire websites zoals die van bekende acteurs/actrices zijn een hoog risico.
  • PREVENTIE – Pas op met e-mail bijlagen. Als u iets raars heeft geopenend, zet dan de computer direct uit en vraag ons om hulp.

 

Written by Roelof