oktober 3, 2013 E-mail, Privacy Geen reacties

Wat gebeurt er met uw e-mail account als u deze een tijdje niet gebruikt?

Microsoft recyclet niet alleen ongebruikte Hotmail-accounts, maar ook Outlook.com en Live ID’s. Dit gebeurt ook met Yahoo accounts. De gratis services worden na verloop van tijd geannuleerd en uw gegevens gewist als u niet zo nu en dan zich aanmeldt om de services actief te houden. Soms moet u 1 maal per 270 dagen aanmelden, maar beter is toch zeker elk half jaar of elke 3 maanden in te loggen om ervoor te zorgen dat uw account niet wordt opgeheven.

Wat u misschien niet weet is dat Microsoft en Yahoo uw account recyclen. Dus na iets van een jaar wordt uw account login naam of e-mail adres weer beschikbaar voor andere gebruikers. Daardoor is het mogelijk dat de nieuwe gebruiker allerhande privacy gevoelige mails krijgt die bedoeld waren voor de vorige accounthouder, en dat was u.

Houdt u er rekening mee dat gratis diensten vaak geen of weinig support bieden en zomaar gedeactiveerd kunnen worden of worden doorgegeven aan een volgende gebruiker.

Lees hier verder:

Google Nederland bevestigt dat ze geen accounts recyclen. Het is wel mogelijk om een Gmail-account op te zeggen maar daarna kan hetzelfde e-mail adres (email@gmail.com) niet meer worden geregistreerd.

Written by Roelof