Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om extra alert te zijn op de risico’s van 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗼𝗽𝗹𝗮𝗮𝗱𝗽𝘂𝗻𝘁𝗲𝗻 voor smartphones. Hackers maken namelijk steeds vaker gebruik van deze openbare oplaadpunten om smartphones te hacken. De FBI raadt dan ook af om een smartphone op te laden bij openbare oplaadpunten in winkelcentra, hotels of op luchthavens.
Naast het vermijden van openbare oplaadpunten zijn er nog andere veiligheidstips voor het gebruik van je smartphone tijdens de vakantie.
Zo is het verstandig om een 𝘀𝘁𝗲𝗿𝗸 𝘄𝗮𝗰𝗵𝘁𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱 te gebruiken om je smartphone te vergrendelen en om automatische verbindingen met onbekende wifi-netwerken uit te schakelen.
Ook is het belangrijk om regelmatig 𝗯𝗮𝗰𝗸-𝘂𝗽𝘀 te maken van je gegevens en om gevoelige informatie, zoals bankgegevens, niet op te slaan op je smartphone.
Daarnaast is het verstandig om alleen apps te 𝗱𝗼𝘄𝗻𝗹𝗼𝗮𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗿𝗼𝘂𝘄𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗯𝗿𝗼𝗻𝗻𝗲𝗻, zoals de Apple App Store of de Google Play Store, en om de app-machtigingen te controleren voordat je een app installeert. Zo voorkom je dat apps toegang krijgen tot gevoelige informatie op je smartphone.
Natuurlijk is het ook belangrijk om je smartphone goed te 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁𝗮𝗹. Zorg ervoor dat je je smartphone altijd bij je draagt en laat deze niet onbeheerd achter op openbare plaatsen.
Gebruik indien mogelijk een anti-diefstal app om je smartphone op afstand te kunnen blokkeren of wissen als deze gestolen wordt.
Tot slot is het belangrijk om je internet abonnement te checken en om voor vertrek alle bruikbare apps te downloaden.
Zo kun je ook op vakantie veilig en zorgeloos gebruik maken van je smartphone.
#smartphone #vakantie #tips

Written by Roelof